Wie zijn wij

Wij zijn een aantal mensen uit Nederland en Benin die bij grote ontwikkelingsprojecten in Benin, Burkina Faso, Niger en Togo gewerkt hebben en nu in Nederland wonen. Hier hebben wij het initiatief genomen om Stichting Le Pont op te richten. Dit omdat we gemerkt hebben dat bij projecten in Afrikaanse landen vaak wordt voorbij gegaan aan de problemen en belangen van de plaatselijke bevolking.

Het is duidelijk dat de bevolking zijn eigen behoeftes en wensen heeft waar rekening mee dient gehouden te worden. Voorbeelden: een school aangepast aan de plaaselijke maatstaven die men zelf kan onderhouden, drinkwatervoorziening aangepast aan de plaatselijke mogelijkheden en wensen, een gezondheidspost op de juiste plaats en niet te groot, handelbaar voor de bevolking enz.

Stichting Le Pont wil een klankbord zijn voor concrete wensen van de bevolking in een aantal West-Afrikaanse landen – te beginnen in Benin – en helpen zoeken naar oplossingen voor hun problemen. Daar staat tegenover dat we ervan overtuigd zijn dat we in Nederland veel kunnen leren van de Afrikaanse cultuur.
Denk maar aan solidariteit, naastenliefde etc., eigenschappen die in Nederland dreigen te verdwijnen. Daarom wil de Stichting Le Pont: een ‘brug’ tussen Afrika en Europa zijn.

We willen proberen om de positieve invloeden van de Afrikaanse cultuur in Nederland te brengen. Onder auspiciën van het door de Stichting geïnitieerde PlusPrès, dat zich daar speciaal meebezighoudt.

Omdat Afrika zo groot is, hebben we besloten te beginnen met projecten in Benin, maar we sluiten uitbreiding naar andere landen in West-Afrika in de toekomst niet uit.

De meeste ontwikkelingsgelden gaan naar nationale projecten. De lokale en regionale komen er vaak bekaaid vanaf. De Stichting Le Pont richt zich wat ontwikkelingsprojecten betreft speciaal op de kleinere, de ‘behapbare’. En wel in eerste instantie in Benin: daartoe is er naast de hoofdvestiging in Amsterdam een filiaalvestiging in Benin.

De medewerkers 

– Ing. C.P. Berkman – VOORZITTER, Bouwkundige Amsterdam – Benin specialist,

– Mevr. C.A.V. Abboh – SECRETARESSE, Couturier Amsterdam – Benin specialist,

 – Dhr. K.N.L. Grazell –  marketingadviseur Amsterdam,

– Dhr. P. Schaler – vrijwilliger

-Dr.P. Bol –  arts-epidemioloog/publicist, TU Delft.

Filiaal Benin

– G. P. AHOSSI – VOORZITTER, gepensioneerd leraar Cotonou

– D. TOSSOU – SECRETARESSE/SOCIAAL WERKSTER, Verpleegkundige Cotonou

– E. ADINKA – PENNINGMEESTER, ICT – deskundige Grand Popo

– K. ABBOH – PROJECTUITVOERDER, Bouwkundige Grand Popo

– A. DEGBE – VERANTWOORDELIJKE LOGISTIEK, Ondernemer Comé

– S. IMORO – ONDERHOUD ALGEMEEN, ondernemer Grand Popo


2 Replies to “Wie zijn wij”

 1. Beste lezers,
  Zelf kom uit oorspronkelijk uit Benin en ik help de jongeren en kinderen op allerlei manieren.
  Ik wou even zeggen dat ik goed vind het werk dat jullie doen en ga zodoor.
  Als ik wat voor jullie kan betekenen, dan hoor ik het graag.

  Vriendelijke groeten,

  Christian Houehanou

  • Beste Christian,

   dank voor je compliment, wij doen het graag. Mochten we een actie met betrekking tot jongeren/kinderen hebben in Nederland dan zullen we je informeren!

   groeten van
   Pepijn Schaler
   medewerker Le Pont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*