Medische apparatuur voor polikliniek “Le Bon Samaritain”

Plaats: Porto-Novo, Benin

De polikliniek “Le Bon Samaritain” is vanuit de Protestantse Methodistenkerk in 1996 opgericht. Het voornaamste doel van deze kliniek is duizenden lokale mensen vanuit de relatief arme omgeving van de stad Porto Novo gezondheidszorg te bieden voor een bescheiden tarief. Sinds de bouw van een nieuwe polikliniek heeft het ziekenhuis te maken met een toenemend aantal patiënten. De patiënten kunnen echter momenteel niet afdoende geholpen worden wegens een gebrek aan technische middelen.

 

In november 2013 is er vanuit de voorzitter van de Raad van Bestuur van de polikliniek, Dr. Ir. Moïse Houssou, een verzoek binnengekomen tot donatie van enige medische apparatuur. (link naar document)

 

Mevr. Remmie Booij uit Leiden heeft inmiddels een grote bijdrage aan dit project geleverd, waardoor binnenkort een echografieapparaat (ultrasoundmachine) en een microscoop aan de polikliniek kunnen worden gestuurd.

 

Het plan is ook om een tandartsunit aan de polikliniek beschikbaar te stellen.

 

Donaties voor dit project kunnen overgemaakt worden op de bankrekening NL98ABNA0492255075 van Stichting Le Pont onder vermelding van project “Le Bon Samaritain”.

 

Partners in Nederland: verscheidene particulieren.

Partner in Benin: Polikliniek “Le Bon Samaritain”

le bon samaritain logo

 

le bon samaritain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*